Liukuvoiteet

Liukuvoiteet voidaan jakaa vesipohjaisiin liukuvoiteisiin ja silikonipohjaisiin liukuvoiteisiin. Vesipohjaiset ovat helpommin pois pestävissä kuin silikonipohjaiset, toisaalta eivät silikoniliukuvoiteekaan ole tahmaavia ja ne ovat yleensä riittoisampia, koska pienempi määrä liukastetta riittää.

Liukasteita löytyy myös eri tuoksuilla ja mauilla, makuliukuvoide onkin erinomainen tapa maustaa seksiä! Osa liukasteista on hieromaöljyjyen ja liukuvoiteiden sekoituksia ja soveltuvat niin eroottiseen hierontaan ja hyväilyyn kuin seksiinkin ja seksilelujen kanssa käytettäviksi. Tälläinen monikäyttöinen liukastusvoide on esimerkiksi on Durex Play 2-in-1. Liukasteita löytyy myös eri käyttötarkoituksiin. Anaaliliukuvoide onkin suositeltava valinta anaaliseksiin sekä peppupuuhiin joissa käytetään seksileluja.

Onkin hyvä huomata, että silikonista valmistettujen seksilelujen kanssa olisi yleensä hyvä käyttää vesipohjaisia liukuvoiteita, sillä silikoniliukaste ei välttämättä sovi silikonista valmistetuille pinnoille. Jotta vaihtoehdot eivät lopuisi kesken niin tarjolla on myös erityisesti naisille suunniteltuja liukasteita, seksileluille tehtyjä liukasteita ja kiihoittavia likuvoiteita yms. Parasta onkin valita pari kolme eri liukuvoidetta kokeltavaksi ja löytää näin oma liukuvoide suosikki, ellei sitä ole vielä löytynyt! Mansikkamato seksikaupasta saat kaikki liukuvoiteet pysyvästi  todella edullisesti. Katso myös paras liukuvoide lista!